Новини

Повернутись до всіх новин

Зі знущань над тваринами починається...

Зі знущань над тваринами починається жорстокість до людей. Долучайтесь до Всеукраїнського маршу у Тернополі 30 вересня!

10.09.2018

Згідно із тріадою Макдональда: https://uk.m.wikipedia.org/wiki/Тріада_Макдональда та іншими дослідженнями, зі знущань над тваринами починається жорстокість до людей. Саме тому допомагаючи тваринам ми допомагаємо і людям!

Однією із важливих цілей зоозахисту, яку ми відстоюватимемо під час маршу є захист тварин від жорстокого поводження та перешкоджання діяльності живодерів.

Тернопіль, на жаль, неодноразово "прославився" своєю жорстокістю. Чого лише варті непоодинокі випадки отруєння тварин, нелюдський жорстокий випадок із розстріляними посеред вулиці собаками зимою 2018 року: https://www.virnidruzi.com.ua/news/vbyvtsiu-shcho-zhorstoko-zastrelyv-dvokh-sobak-pid-viknamy-zhytlovykh-budynkiv-vse-shche-nepokarano та нещодавній випадок із жорстоко пожбуреним через тин маленьким і беззахисним кошеням у с. Біла: https://www.virnidruzi.com.ua/news/meshkanets-sela-bila-zhburnuv-malenke-koshenia-cherez-ogorozhu-vnaslidok-chogo-vono-travmuvalos. А скільки ще не таких резонансних або і взагалі невідомих випадків жорстокості?

Жорстокі люди серед нас... Вони серед сусідів, знайомих чи випадкових перехожих на вулиці. Вони несуть небезпеку для тварин і людей, вони не знають, що таке співчуття чи гуманність. Єдиний дієвий спосіб долати цю жорстокість - належний контроль за дотриманням законодавства у сфері зоозахисту (що передбачає кримінальну відповідальність) та справедливе покарання за його порушення. Однак, на практиці закон виконується рідко, а ті, хто мав би забезпечувати виконання букви закону часто його не знають, ігнорують або просто сміються зі спроб покарати живодерів-злочинців.

Без перебільшень, безкарність породжує вседозволеність.

Кожен прояв людяності важливий і цінний. Можливо один голос легко "не почути", але ігнорувати сотні голосів людей, що пліч-о-пліч відстоюють принципи гуманності та готові боротися за справедливість - вкрай важко!

Тому закликаємо Вас долучитись до Всеукраїнського маршу за права тварин 30 вересня разом із друзями, сім'ями та домашніми улюбленцями, стати голосом гуманності і вже зараз своїми руками будувати краще майбутнє для людей і тварин! heart