Новини

Повернутись до всіх новин

Досягнення проекту створення притулку та...

Досягнення проекту створення притулку та зихисту тварин у місті Тернопіль

16.08.2018
Участь у Всеукраїніському марші за права тварин. Становлення ідеї проекту.

15 жовтня 2017 року, ми спільно з БФ "Вірні Друзі" за ініціативи Всеукраїнського Зоозахисного руху UAnimals, організовуємо у м. Тернополі марш за права тварин! 
Детальніше як це було: https://www.virnidruzi.com.ua/news/15-zhovtnia-ternopil-vyishov-na-vseukrainskyi-marsh-za-prava-tvaryn.

Саме після маршу, відчувши підтримку серед небайдужих громадян та усвідомивши спільні цілі ми обговорюємо можливий розвиток своєї діяльності та об'єднання зусиль. Створення у місті притулку для тварин та діяльність у різних напрямках захисту тварин перетворюється із далекої мрії у ідею проекту.

Сайт для БФ "Вірні Друзі". 

Працюючи у сфері ІТ, разом із командою веб розробників запускаємо некомерційний проект - сайт для БФ "Вірні Друзі" із можливістю сповіщати громаду міста про події та новини, розміщати фото та історії тварин готових до прилаштування. Крім того, на сайті можна отримувати пожертви на рахунок створення притулку та на рахунок допомоги підопічним тваринам в онлайн режимі.

Співпраця з волонтерами.

Розвиток співпраці із професійними фотографами, що на волонтерських засадах здійснюють фотосесії потенційних домашніх улюбленців, завдяки чому фото у секції "Усиновити тваринку" в декілька разів збільшують шанси тваринки знайти дім (станом на 12 серпня 71% підопічних є прилаштованими)

Вдалось залучити також інших волонтерів, що допомагають у міру своїх можливостей та в рамках сфери своєї діяльності.

Виготовлення та продаж власної продукції. 

Співпраця з дизайнерами та майстрами дає позитивний результат у виготовленні власної тематичної продукції, реалізація якої регулярно поповнює рахунок утримання підопічних тварин та створення притулку. Арт-листівки, календарики, еко-сумки, наклейки, блокнотики та магнітики із зображенням наших звірят уже навіть встигли побувати закордоном. У найближчих планах плануємо розширити асортимент продукції. 

 

Організація благодійних акцій та розпродажів.

Щомісяця БФ "Вірні Друзі" організовує близько 2-3 благодійних акцій. Традиційно щомісячним є гаражний розпродаж, для якого ми заохочуємо людей жертвувати непотрібні їм речі побуту, книги, тощо з однієї сторони та даємо можливість придбати речі за доступними цінами з іншої сторони, спрямовуючи виручені кошти на потреби підопічних тварин, а також на рахунок створення в місті притулку. Крім гаражних розпродажів організовуємо цікаві події та благодійні акції, де продаємо продукцію власного виробництва та товари пожертвувані майстрами хенд-мейду 

 

Захист тварин.

Наш проект - це більше, ніж створення у місті притулку для тварин, адже одним із напрямків діяльності є захист тварин від жорстокого поводження. 

У лютому цього року, все місто сколихнуло жорстоке вбивство із рушниці безпритульних собак якими ми опікувались. Ми намагались заслужити їхню довіру аби спіймати, вакцинувати, стерилізувати та прилаштувати друзів, та не судилось... Детальніше про трагедію за лінком: https://www.virnidruzi.com.ua/news/vbyvtsiu-shcho-zhorstoko-zastrelyv-dvokh-sobak-pid-viknamy-zhytlovykh-budynkiv-vse-shche-nepokarano 

Спільно з БФ "Вірні Друзі" ми організували проведення експертизи тіла однієї із тварин, писали заяви та домагались справедливості, тоді під час акції на захист тварин у лютий мороз -11 вийшла понад сотня небайдужих тернополян. Акція ранслювалась у режимі онлайн на сторінці Всеукраїнської зоозахисної ініціативи UAnimals. Лише завдяки великому резонансу і підтримці населення, поліція не знехтувала справою.

В травні ми слідом за іншими містами України, на сайті міської ради запустили петицію про заборону діяльності гастролюючих цирків на території міста: https://e-dem.in.ua/ternopil/Petition/View/919. Незважаючи на майже миттєву підтримку серед громади та чітку аргументацію, вона не дала результатів. Після цього ми знайшли підтримку у депутата міської ради І. Костюка, котрий виявив бажання висунути питання на сесії ТМР та зареєструвати розроблений спільно з UAnimals проект рішення. 
8 серпня 2018 року, 35-ма голосами ЗА міська рада прийняла рішення про заборону гастродів цирку із тваринами на території міста. Ми продовжуємо моніторити ситуацію аби переконатись, що цирки не приїжджатимуть всупереч забороні.

 

Просвітницька діяльність.

Акції, поширення фото та відео матеріалів, друкованих матеріалів та численні виступи у ЗМІ з навчальною та просвітницькою метою, для привернення уваги до проблеми жорстокості по відношенню до безпритульних тварин та тварин у цирках, а також для заохочення стерилізації та відповідального утримання домашніх тварин здійснюється на постійній основі.

Залучення спонсорів.

Незмінним спонсором залишається наша компанія Decide Web Development. Звісно для побудови притулку цього недостатньо. Хоча левовою часткою спонсорських надходжень залишаються пожертви небайдужих громадян, зростає і кількість представників бізнесу зацікавлених у майбутній співпраці. Вагомим досягненням стало налагодження постачання продуктів, термін придатності яких підходить до завершення із мережі супермаркетів, що дозволяє частково забезпечити підопічних тварин та тварин у місті їжею, а також проведення у школах "акцій доброти", де дітки дізнаючись про потреби чотирилапих разом із батьками долучаються до збору кормів для котів та собак.
Вже зараз у розробці заходи по залученню спонсорів із бізнесу, рекламні кампанії, а також 10 вересня планується запуск збору коштів через краудфандингові сайти. 

Участь у проекті "Нові Лідери". Розбиття проекту на етапи.

Рішення про участь у проекті "Нові Лідери" далось абсолютно спонтанно. Оскільки проект створення притулку та захисту тварин уже реалізувався паралельно, участь у телепроекті здалась важливим кроком та шансом активізувати зусилля та привернути увагу до проблеми безпритульних тварин в місті та в Україні загалом. Завдяки підтримці друзів, громади, згуртованої праці команди зоозахисників та команди "Сила Людей", вдалось пройти до ІІІ етапу проекту у складі 100 фіналістів, що безсумніву дало хороший результат, адже про проект дізналась більша кількість мешканців міста, та більше людей почали виявляти бажання допомогти у тій чи іншій мірі.


Запуск лічильника збору коштів.

Зараз проект знаходиться на І етапі реалізації. Одним із ключових кроків першого етапу є запуск лічильника збору коштів на приміщення для притулку для тварин 4 липня 2018 року. Детальніше на сторінці http://www.virnidruzi.com.ua/zbir-koshtiv-na-prymishchennia-dlia-prytulku. Ми оголосили суму збору і дали людям візуальне представлення мети. Кожного тижня ми оновляємо лічильник та звітуємо по отриманих на рахунок коштах (виписки з рахунку внизу сторінки з лічильником). Це дало людям більш конкретну ціль, що безумовно дало позитивний результат та збільшило надходження на приміщення для притулку.


Ми усвідомлюємо, що роботи ще дуже багато, і хоч не всі досягення увійшли в дану статтю, їх насправді дуже багато і ми не плануємо опускати руки незважаючи ні на результати участі у проекті "Нові Лідери", ні на можливі бюрократичні перешкоди, тому що не маємо права зрадити наших вірних друзів! heart