Новини

Повернутись до всіх новин

Тернопіль вийде на Всеукраїнський марш за...

Тернопіль вийде на Всеукраїнський марш за права тварин!

08.09.2018

В неділю, 30 вересня, Тернопіль зробить крок гуманності! В місті відбудеться марш за права тварин, покликаний об'єднати мешканців міста навколо гуманістичних цінностей та боротьби із жорстоким ставленням до тварин. О 12:00 подія стартуватиме на Театральному майдані міста.

Ініціатором Всеукраїнського маршу за права тварин виступає гуманістичний рух UAnimals, на заклик якого зоозахисна подія одночасно пройде по всій Україні: від Києва до Харкова, від Дніпра до Тернополя! 

"Ганді якось сказав, що про велич нації і її моральний прогрес можна судити по тому, як вона поводиться із тваринами. Вірні слова! Бо грань між масовими вбивствами безпритульних собак, безкарністю живодерів і злочинами проти людей тонша, ніж можна собі уявити. Так легко бути добрими до сильних, багатих і наділених владою. Втім давайте залишатися такими ж із тими, хто не має навіть голосу, аби себе захистити. З тваринами!"

- заявляє засновник гуманістичного руху UAnimals Олександр Тодорчук

"Минулорічний марш дав неймовірного прискорення: локальним рішенням, активним перемовинам з органами влади, міжнародній взаємодії. Втім боротьба за гуманність триває!"

Організацією маршу за права тварин у Тернополі займатиметься зоозахисний Благодійний Фонд “Вірні Друзі” спільно із зоозахисницею Людмилою Чеховською.

"Сучасний світ з його матеріальними цінностями сильно спотворює людське мислення. З’являється хибне відчуття вседозволеності та зверхності. Ми забуваємо, що таке людяність, а моральний та духовний ріст не вважається обов’язковим. Але саме чуйність, милосердя, співчуття, альтруїзм та відповідальність роблять нас людьми. Маємо заслужити право називатись людьми своїм відношенням до слабших за нас"

- говорить засновниця БФ "Вірні Друзі" Алла Ляпандра.

Всеукраїнський марш за права тварин є гуманістичною та зоозахисною, а не політичною подією. Тому організатори просять учасників утриматися від партійної символіки та лозунгів.

"Щороку, тихо і безпомічно, тисячі тварин стають жертвами жорстокого поводження та вбивства в Україні - країні, що позиціонує себе гідною увійти до європейського політичного, економічного і соціально-культурного простору. Незважаючи на доволі жорстке законодавство у сфері зоозахисту, на практиці без втручання громадськості та надзусиль простих волонтерів часто нічого не відбувається... 
Більше, ніж технології, нам потрібна людяність! Неможливо більше спостерігати безмовне страждання тварин і непокараність злочинців-живодерів, неможливо більше спостерігати байдужість з боку чиновників та правоохоронців, неможливо жити з цією несправедливістю і мовчати. Тому, ми не будемо мовчати. Ми вийдемо за тварин і станемо тим голосом, якого у них немає. Взяті разом, наші голоси лунають далеко, а наша з вами присутність заради підтримки важливих гуманних цілей обов'язково запустить цикл важливих змін!"

- ділиться баченням співорганізатор маршу у Тернополі зоозахисниця Людмила Чеховська.

До слова, у Тернополі марш пройде вдруге. Ось як це було у 2017 році.

Долучайтесь, дізнавайтесь деталі маршу та слідкуйте за новинами на офіційній сторінці події.

Зробимо цей простий крок гуманності разом!